Profesjonalny sprzęt gastronomiczny z GastroProdukt

Planujesz otwarcie punktu gastronomicznego? Niezależnie od tego, jaki rodzaj lokalu obejmuje Twój biznesplan, pamiętaj o jego profesjonalnym wyposażeniu. Tu naprawdę liczą się szczegóły, bo mają one wpływ na codzienne funkcjonowanie w tej wymagającej branży.

Chcesz poznać szczegóły? Przeczytaj ten artykuł!

Profesjonalny sprzęt gastronomiczny znajduje się w różnych strefach

Każdy lokal gastronomiczny musi zostać podzielony na specjalne strefy. Chodzi nie tylko o to, co widzą klienci, czyli przede wszystkim o część barową, restauracyjną, ze stolikami dla małych dzieci, czy ogródek zewnętrzny. To również miejsca, do których trafiają dostawy produktów, gdzie myte są na przykład warzywa, gdzie tworzy się desery, gotuje się obiady, a także gdzie przechowuje się poszczególne rzeczy (typu zamrażarki i chłodnie). Mało tego! Konieczne jest również wydzielenie stref czystości, w których pracownicy mogą umyć ręce oraz te, w których znajdują się chociażby profesjonalne zmywarki gastronomiczne.

Przeczytaj także: https://aortamag.pl/co-przyda-sie-w-lokalu-gastronomicznym/

O czym pamiętać przy wyposażaniu lokalu: co składa się na sprzęt gastronomiczny?

Każdy właściciel lokalu gastronomicznego doskonale wie, że w jego biznesplanie już na samym początku musi się znaleźć profesjonalny sprzęt. To solidny fundament, na którym można opierać przyszłość takiego punktu. O co tak dokładnie chodzi? Tu posłużymy się przykładami, bo inaczej wygląda to u osób prowadzących kawiarnię, a inaczej u właścicieli sklepu mięsnego.

Szukasz nowoczesnych pieców do gastronomii? Zapraszamy do zapoznania się z ofertą dostępną na gp-piece.pl. A jeśli potrzebujesz wysokiej jakości urządzeń do wyposażenia pralni przemysłowych, nie zapomnij odwiedzić gp-pralnia.pl.

Jak już wywołaliśmy temat kawiarni… Do tego miejsca ludzie przychodzą głównie po dobrą, aromatyczną kawę, a także po pieczone na miejscu ciasto. Dla właściciela takiego miejsca oznacza to zatem konieczność inwestycji w profesjonalny młynek do kawy, różne rodzaje ekspresów, akcesoria do dekoracji, stoły piekarnicze itp. Z kolei na wyposażeniu sklepu mięsnego muszą się znaleźć przede wszystkim pakowarki próżniowe, krajalnice do wędlin, witryny mroźnicze czy piły do kości. Natomiast w pizzerii nie może zabraknąć porządnego pieca, wałkownicy do ciasta, blach do pieczenia oraz desek, na których gotowe dania trafiają do klientów.

Szukasz inspiracji? W ustaleniu potrzebnego sprzętu może pomóc na przykład GastroProdukt.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here